Voi. Hyvä. Jumala.

Nyt tuli niin tyhjä olo, niin... En osaa sanoa siitä kirjasta. Samoin kuin Houkutus-kirjoja, Pottereita, ei Artemis Fowlejakaan voi arvostella kirjoina, ei tähdissä. Ne pitää arvostella Houkutuskirjoina, Pottereina ja Artemis Fowleina. Huh huh. En muista, mitä Gine puhui silloin aikoinaan tästä, mutta muistan hänen puhuneen jotain ympyrän sulkeutumisesta, eikö vain? Se oli kyllä täsmälleen sitä. Vau. Mä olen mykistynyt.

Artemis-kirjoissa on se jännä puoli, että niissä ei oikeasti voi arvata yhtään mitä tapahtuu. Ne juonet on niin monimutkaisia ja monimuotoisia, että vaikka joku kuolisi, menettäisi muistinsa, mitä tahansa, se ei välttämättä tarkoita sitä, että se olisi lopullista. Se tarkoittaa myös sitä, että vaikka ollaan keskellä kirjaa, sen alussa tai missä tahansa vaiheessa, mitä tahansa voi tapahtua. Esimerkiksi päähenkilökin voi kuolla, sitä koskaan ei tiedä, sillä näissä on niin suuret juonet. Kaikki on mahdollista.

En osaa sepittää mitään tuosta juonesta, lukekaa kirjan takakansi tai jotain. Tai oikeastaan kehottaisin: Lukekaa koko kirjasarja! Ei tuon kirjan hienoutta voi yksinään ymmärtää.

- Myy

Kirjan on siis kirjoittanut Eoin Colfer.