1246304248_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirjoittanut: Stephenie Meyer
Sivumäärä: 702
Alkuperäinen nimi: the host
Tähteni: 5/5

Sielut, näkymättömät viholliset, toiselta planeetalta ovat tulleet Maahan vallatakseen ihmisten mielet ja ruumiit. Enää muutama ihminen on elossa ja yksi heistä, Melanie Stryder, kaapataan.

Melanien sisään asetetaan Vaeltajaksi kutsuttu sielu, joka on kiertänyt jo monella planeetalla. Mutta Melanie ei katoakaan niin kuin muut ihmiset. Hän taistelee vastaan, pystyy jopa puhumaan Vaeltajalle hänen päänsä sisällä ja syöttämään Vaeltajalle muistoja miehestä, jota Melanie rakastaa. Melanie alkaa johdattamaan Vaeltajaa tuota miestä kohti, johon myös Vaeltaja on muistojen aiheuttamana rakastunut.

Kirjan on kirjoittanut Stephenie Meyer ja lienee turhaa edes kertoa, että hän on kirjoittanut myös hirvittävän kuuluisan Houkutus-saagan.

Alku oli takkuileva - siis minulla. En millään meinannut päästä vauhtiin. Osittain se johtui omista kiireistäni, mutta kirja oli alussa myös jokseenkin sekava. Se ei kuitenkaan haitannut. Kun luin eteenpäin, asiat selkenivät pikkuhiljaa. Tyyliltään kirja oli juuri sellainen; Se päästi sisäänsä hitaasti, mutta varmasti. Vähän kuin totuttaen lukijaa omaan maailmansa askel askeleelta. Tämä aiheuttaa myös sen, että siihen on kiintyy ja siitä on vaikeaa päästä irti, oli kirja hyvä vai ei.

Taitavaa tekstiä, tietenkin. Vetää sulavasti maailmaansa. Hahmot monipuolisia, kiintoisia ja niistä löytää erilaisia ulottuvuuksia. Kuvailu ihanaa. Tuo sci-fi... En ole lukenut paljon sen tyylilajin edustavia kirjoja, joten en osaa sanoa siitä mitään. Romantiikka hykerryttävää. Pidin myös ehdottomasti siitä, miten helposti Meyerin tyylin tästä tunnisti.

Oma tarinansa, jossa on sille tarkoitettu loppu ja alku. Jotenkin sillä ei voisi olla toista loppua tai toista tarinankulkua, sillä juuri näin sen pitää mennä. Vaikka varmaan vaihtoehtoja olisi jos rupeisi pohtimaan. Erinomainen pakkaus. Jos pitäisi kuvata kirjaa yhdellä sanalla, se olisi valloittava.

- MYY :)