1251790935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laura Ingalls Wilder
Alkuteos: Little House on the Prairie
Suomentaja: S. S. Taula
Gummerus 1976 (Toinen painos)
Sivuja: 336
Tähteni: 2½/5

(en taaskaan löytänyt kuvaa suomenkielisestä kannesta)

Pieni talo preerialla on jo paljon parempi kirja kuin edeltäjänsä. Sivuja, lukuja ja tapahtumia on paljon enemmän. Laura ja hänen sisarensa Mary ja Carrie muuttavat vanhempiensa kanssa keskelle preeriaa. He rakentavat siihen talonsa ja kaikenlaista jännittävää tapahtuu, mm. Ingallsin perhe tutustuu muutamiin intiaaneihin.

En sanoisi kuitenkaan, että tyyli olisi kovin muuttunut. Tämä on edelleen lämpöinen ja kotoisa kirja, jota on mukava lukea iltahämärässä. Tyyli on edelleen hidasta ja mitään kantavaa pääjuonta kirjassa ei vieläkään ole. Mietin, että miten tunnelma muuttuu, kun Laura kasvaa. Lauran "pikkutyttömaisuus" tuntuu olevan niin suuri ja tärkeä osa tunnelmaa.

Kuvailu on ihan sujuvaa ja teksti helppolukuista, mutta ei tämä kuitenkaan iske. Vaikka kirja on mielenkiintoisempi kuin edeltäjänsä, ei tämä silti kaappaa mukaansa ja vaadi jatkamaan lukemista vaikka olisi nälkä ja väsy ja vessahätä. Ehkä siksi lukeminenkin oli hieman hidasta. Ongelma on, ettei tällä ole mitään opetusta, eikä sanomaa, eikä tämä myöskään sykähdytä niin pätkääkään. Sori, muhun ei jotenkin vain iske.

Jee, suomentaja oli eri tässä versiossa. Nimiä ei oltu suomennettu!

- MYY