1254065303_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laura Ingalls Wilder
Alkuteos: Bythe Shores of Silver Lake 1939
Suomentaja: Garth Williams
Gummerus 1976 (Toinen painos)
Sivuja: 327
Tähteni: 2½/5

Joo, tämäkin hyvin samantyyppinen kirja kuin edelliset.  Ei tästä edelleenkään löydy mitään ihmeellistä, mutta tunnelma aina tarttuu. Tulee aina oikein lämpöinen ja turvallinen olo. Kirjan pienet arkipäivän ilot tuntuvat ihanilta ja siihen aikaan suuremmalta asialta tuntunut Lauran ehkä vain kerran vuodessa saama (jouluna) makeispussi, sai minutkin onnelliseksi.

Tämä on myös historiaa ajatellen mielenkiintoinen kirja. Ei tämä mitenkään kovin tärkeä ole, mutta minusta on kumminkin mukava lukea sitä. Saa tietää, millaista 1800-luvun loppupuolella eläneen uudisraivaajaperheen elämä oli.

Tässä kirjassa asiat ovatkin hieman muuttuneet. Luumujen poukamassa on isä saanut jo kaksi kertaa huonon sadon ja äiti, Marketta-vauva (Grace), Leena (Carrie) ja Marja (Mary) ovat sairastaneet tulirokon ja Marjasta on tullut sokea. Tilanne on huono, mutta sitten isä saakin työtarjouksen. Nimittäin, että hän pääsisi työskentelemään rautatienrakennustyömaalle länteen. Tilaisuus on hyvä ja he päättävät lähteä. Niinpä he muuttavat ja rakentavat keväällä talon paikkaan, jonne syntyy pian ihka uusi kaupunki.

- Myy