1245148711_img-d41d8cd98f00b204e9800998eIlkeä, kullanhimoinen pormestari Alfons Tyyber löytää raatihuoneen portailta käärön ja nappaa sen mukaansa lahjan toivossa. Paketista kuitenkin paljastuu pieni poikavauva! Pormestari lukitsee pojan kellotorniin ja kissa nimeltä Hyrinä huolehtii pojasta ja antaa tälle nimen Mou. Pormestari on päättänyt, ettei raatihuoneen sekuntiiviisari saa enää koskaan pysähtyä ja siis opettaa Moulle kaiken ajasta, kelloista ja niiden koneistoista, jotta hän voi pitää huolen sekuntiviisarin toiminnasta.

Alfons Tyyber on tehnyt sopimuksen ryhlinkäisten (jättimäisten, limaisten olioiden) kanssa, että jos hän päästää ne Merevän kaupunkiin, hän saa kultaa. Mou katsoo kellotornista miten ryhlinkäiset varastavat ihmisten korvia (juujuu, juuri niitä nipukoita joilla ihmiset kuulevat asioita), mutta kun Ruut, Mousta välittävä ruukuntekijän tytär kaapataan, päättää Mou tulla alas tornista ja toimia. Eppu Nuotion kirjoittama kirja.

Pidin siitä, miten kirjassa puhuttiin ajasta. Teksti oli hyvää ja helppoa luettavaa. Mutta ei siinä kyllä mitään ihmeellistäkään ollut. Idea oli ehkä hieman lapsellinen. Ihan hyvä siis, mutta jotkut epärealistisuudet (esim. kaupunkilaiset eivät edes ihmetelleet korvien katoamista) osoittivat, että kirja oli ehkä hieman nuoremmille suunnattu. Ei tästä oikein ole muuta sanottavaa. Ei saanut sukkia pyörimään jaloissa. 2/5 tähteä.

- MYY :)